Gepocheerde peren met Kriek Max
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 peren
2 flesjes Kriek Max 25cl
200gr poedersuiker
2 kaneelstokjes
250ml room
4 koffielepels poedersuiker
4 bollen sorbet van krieken
Schil de peren, snijd ze ovelangs en haal het klokhuis eruit. Doe ze in een steelpan met het bier, de poedersuikeer en de kaneelstokjes. Laat 20 minuten sudderen tot de peren gaar zijn. Haal de peren uit het vocht en laat ze afkoelen. Laat het vocht inkoken tot een dikke siroop en laat afkoelen. Klop de room tot hij dik wordt en vermeng met de poedersuiker. Snijd de peren in de lengte in fijne stukken zonder door de basis van het steeltje te snijden. Plaats ze in waaiervorm op de borden. Giet de siroop over de peren en dien op met slagroom en een bol sorbet.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier