Gepocheerde ananas met kruidnagel en kardemom

Ananas leent zich uitstekend tot lekkere desserten met een twist. Voor dit toetje ga je niet alleen ananas pocheren maar maak je er ook chips van.

Ananas leent zich uitstekend tot lekkere desserten met een twist. Voor dit toetje ga je niet alleen ananas pocheren maar maak je er ook chips van.

Voor 4 personen

  • vanille-ijs

Voor de gepocheerde ananas:

  • 1 ananas
  • 7,5 dl water
  • 450 g suiker
  • 8 kruidnagels
  • 6 kardemompeulen

Voor de ananaschips:

  • 1/3 kleine ananas
  • poedersuiker

Voor de muntsuiker:

  • een handvol verse munt
  • 75 g suiker

Bereiding

1. Voor de gepocheerde ananas: schil de ananas en snijd in schijven van 6 mm dik. Breng het water met de suiker en de specerijen aan de kook, draai het vuur lager en pocheer de ananasschijven gedurende 8 min. Laat afkoelen in de siroop. Houd 8 schijven apart, snijd die eventueel in kwarten, en mix de rest tot een dikke ananassaus.

2. Voor de ananaschips: schil de ananas en snijd in zo dun mogelijke schijven. Leg op een vel bakpapier op een ovenplaat, bestrooi licht met poedersuiker en laat gedurende 20 min. drogen in een oven van 140 °C. Laat nadien afkoelen.

3. Voor de muntsuiker: prak de munt fijn in een vijzel en voeg de suiker toe. Plet fijn tot een homogeen groen mengsel.

4. Schik de gepocheerde ananas op borden. Werk af met de saus en de chips en serveer met vanille-ijs. Besprenkel met de muntsuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content