Gemarineerde zalm met roze pompelmoes
27-03-2014, 14:03
Bijgewerkt op: 06-06-2024, 19:49
Een kleurrijke en gevarieerde salade op basis van zalm, komkommer, rammenas en pompelmoes. De topping met zure room en gel van pompelmoesazijn geeft aan het gerecht een frisse en smaakvolle finishing touch.
Salade
- 2 roze pompelmoezen
- 200 g verse zalm
- olijfolie
- peper en zout
- limoensap van 1 limoen
- citroensap van 1 citroen
- 50 g couscous
- 1 groene appel
- 1 komkommer
- 1 witte rammenas
- sushi azijn
- zure room
- 1 boterham voor broodringen
- cress
Gel van pompelmoesazijn
- 70 g pompelmoesazijn
- 30 g water
- 1,5 g agar agar
Bereiding
- Snijd de zalm in lange blokjes en marineer à la minute met olijfolie, peper, zout en het limoensap. Maak van de pompelmoezen partjes en kruid deze af met olijfolie, peper, zout en wat sushiazijn. Bereid de couscous, kruid af met peper en zout. Laat de couscous afkoelen.
- Snijd de komkommer in fijne schijfjes en rol deze op. Schil de rammenas, prik er rondjes uit en versnijd tot confetti. Prik uit de appel kleine bolletjes en besprenkel met citroensap. Prik uit een boterham ringetjes en droog ze in de oven (+/- 5 min.)
- Gel van pompelmoesazijn: breng het water samen met de pompelmoesazijn en de agar agar aan de kook. Laat het mengsel 1 nacht in de koelkast staan. Giet het mengsel in een spuitbus.
- Schik de zalm, de pompelmoes, de couscous, de broodringen, de appelbolletjes, de rammenas, de komkommer en de tuinkruiden tot een salade op een bord. Werk af met puntjes zure room en puntjes gel van pompelmoesazijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier