Voor 4 personen:
4 kipfilets
1 flesje Kriek Max 25cl
1 glaasje kersenlikeur
1/2 kg kersen of kersen op sap
50 gr. boter
2 eetl.bloem
1 wortel
1 ui
1 theel.gemberpoeder
1 laurierblad
peper
zout
kersenlimonade
De kipfilets bestrooien met peper en zout. In een kom de Kriek Max, de kersenlikeur en kersenlimonade mengen. De kipfilets in het mengsel leggen en het geheel afgedekt in de koelkast minimum 4 uur laten marineren.
Kipfilets uit de marinade nemen, droogdeppen en met de bloem bestrooien. In een braadpan de boter verhitten en de kipfilets aan alle zijden goed bruin bakken.
Voeg er de helft van de marinade bij en laat nog een 20 minuten sudderen. De kersen ontpitten, bijvoegen en 5 minuten laten meewarmen.
Serveren met aardappelpuree en sperzieboontjes.
Serveer er als drank een Kriek Max bij!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier