Gemarineerde groene en zwarte olijven
19-06-2017, 15:28
Bijgewerkt op: 19-04-2024, 11:44
Voor 4 personen
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 tak rozemarijn van 15 cm
- 3 takjes tijm
- l2 takjes oregano
- 3 laurierblaadjes
- 12 gepelde knoflooktenen
- 1,5 dl olijfolie
- 250 g groene olijven naar keuze
- 250 g zwarte olijven naar keuze
Bereiding
- Snijd met een dunschiller de schil van de sinaasappel en van de citroen, snijd in fijne julienne. Voeg de kruiden en de knoflook toe, meng met de olijfolie.
- Roer de olijven erdoor. Doe in grote glazen bokalen of in een kom, laat minstens 2 uur marineren.
Gemarineerde olijven kun je minstens 2 weken in de koelkast bewaren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier