Gelakte zalm met bonensalade
Een dinerrecept van topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck voor aan de vooravond van een intensieve training of krachttraining.
Een dinerrecept van topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck voor aan de vooravond van een intensieve training of krachttraining.
Benodigdheden voor 4 personen
- 400 g zalmfilet
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt
- 100 g diepvrieserwtjes
- 100 g peultjes
- 1 ui, fijngehakt
- 3 el olijfolie
- 1 handvol verse koriander
- 2 zakjes rijst
Voor de marinade
- 4 el sojasaus, 1 el vissaus
- 1 el citroensap
- 2 tl rijstwijn
- 2 el bruine suiker
- 1 el sesamolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el sesamzaad
- 1 el maïzena
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng goed.
Verdeel de zalm in 4 moten en leg ze in de helft van de marinade. Plaats in de koelkast en laat een halfuur marineren.
Zet ondertussen een pot op het vuur en breng water aan de kook. Kook de sperziebonen, haal de pot van het vuur en voeg de erwten en de peultjes toe. Laat nog enkele minuten blancheren en giet af in een vergiet. Spoel met koud water om de groene kleur te behouden.
Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie en voeg het bonenmengsel toe. Giet er de resterende marinade op.
Zet opzij en houd warm.
Kook intussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmmoten aan beide zijden bruin gedurende 4 minuten.
Schik het bonenmengsel in een schaal en leg de zalmmoten erop. Versier met de korianderblaadjes en de rijst.
Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. marineren.
Voedingswaarde per portie: 655 kcal
70 g koolhydraten
29 g eiwitten
28 g vetten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier