Gehaktballetjes met amandel en saffraan

Gehaktballetjes met amandel en saffraan
Voor 4 personen
  • 400 g gemengd varkens- en kalfsgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el olijfolie
  • cayennepeper
  • 1 mespuntje saffraandraden
  • 3 el gepelde amandelen
  • 20 cl droge witte wijn
  • zeste van 1/4 citroen
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • zout
Bereiding
  1. Maak kleine balletjes van het gehakt. Zet opzij.
  2. Hak knoflook en ui fijn. Fruit dit mengsel 5 minuten op een zacht vuurtje in een pan met 1 el olijfolie. Voeg een vleugje cayennepeper en zout toe. Doe de gehaktballetjes, de saffraan en de in tweeƫn gehakte amandelen in de pan en laat 5 minuten bakken. Blijf roeren.
  3. Voeg de witte wijn toe, breng al roerend net tot het kookpunt, zet meteen het vuur lager en laat 15 minuten opstaan. Controleer regelmatig het vloeistofniveau en voeg indien nodig wat water toe.
  4. Haal van het vuur en laat afkoelen. Voeg als het mengsel wat is afgekoeld de citroenzeste en de blaadjes platte peterselie toe. Meng.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content