
Gehaktballetjes met amandel en saffraan
Voor 4:
Voor 4:
400 g gemengd varkens- en kalfsgehakt
2 teentjes knoflook
1 kleine rode ui
1 el olijfolie
cayennepeper
1 mespuntje saffraandraden
3 el gepelde amandelen
20 cl droge witte wijn
de zestes van 1/4 citroen
1/2 bosje platte peterselie
zout
Maak kleine balletjes van het gehakt. Zet opzij. Hak knoflook en ui fijn. Fruit dit mengsel 5 min. op een zacht vuurtje in een pan met 1 el olijfolie. Voeg een vleugje cayennepeper en zout toe. Doe de gehaktballetjes, de saffraan en de in tweeën gehakte amandelen in de pan en laat 5 min. bakken. Blijf roeren.
Voeg de witte wijn toe, breng al roerend net tot het kookpunt, zet meteen het vuur lager en laat 15 min. opstaan. Controleer regelmatig het vloeistofniveau en voeg indien nodig wat water toe. Haal van het vuur en laat afkoelen. Voeg als het mengsel wat is afgekoeld de citroenzeste en de blaadjes platte peterselie toe. Meng.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier