Gegrilde kreeft met bieslookboter
28-06-2011, 11:44
Bijgewerkt op: 10-11-2023, 21:30
In slechts 10 minuten gril je de kreeftenhelften. Ondertussen bereid je een sausje op basis van boter, bieslook en citroen. En klaar is de gegrilde kreeft met bieslookboter.
Voor 4 personen
- 2 levende kreeften van 700-800 g elk
- 200 g boter
- 2 el Thaise vissaus
- sap van 1 citroen
- 4 el fijngehakt bieslook
- versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding
- Snijd de levende kreeften in de lengte in tweeën en leg ze met het vlees naar boven op een bakplaat. Bak de kreeftenhelften 10 min. onder een hete grill.
- Warm intussen de boter, vissaus en het citroensap op in een kleine pan tot de boter gesmolten is. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.
- Schik de kreeft op 4 warme borden en lepel er de bieslookboter over. Serveer onmiddellijk.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier