Gegrilde inktvisringen met limoen
13-04-2016, 13:56
Bijgewerkt op: 22-06-2024, 12:06
Een aperitiefhapje? Een voorgerechtje? Deze inktvisringen met limoen zijn altijd lekker.
Voor 4 personen
- ca. 600 g kant-en-klare inktvisringen
- olie
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el limoensap
- 3 el room
- 4 el olijfolie
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 bosje raketsla
- 1 limoen
- peper van de molen en zout
Bereiding
- Spoel de inktvisringen in koud water en dep nadien droog. Bestrijk met olie en kruid met peper en zout. Gril de inktvisringen 3 à 4 min. aan elke kant op een matig vuur.
- Maak een dressing met de wijnazijn, het limoensap, de room, olijfolie en peterselie. Kruid naar smaak.
- Was de raketsla en zwier goed droog. Snijd de limoen in partjes. Verdeel de raketsla en limoen over 4 borden, schik er de gegrilde inktvisringen op en werk af met de dressing.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier