Gegrilde inktvisringen met limoen

inktvisringen met limoen

Een aperitiefhapje? Een voorgerechtje? Deze inktvisringen met limoen zijn altijd lekker.

Voor 4 personen

  • ca. 600 g kant-en-klare inktvisringen
  • olie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el limoensap
  • 3 el room
  • 4 el olijfolie
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 bosje raketsla
  • 1 limoen
  • peper van de molen en zout

Bereiding

  1. Spoel de inktvisringen in koud water en dep nadien droog. Bestrijk met olie en kruid met peper en zout. Gril de inktvisringen 3 à 4 min. aan elke kant op een matig vuur.
  2. Maak een dressing met de wijnazijn, het limoensap, de room, olijfolie en peterselie. Kruid naar smaak.
  3. Was de raketsla en zwier goed droog. Snijd de limoen in partjes. Verdeel de raketsla en limoen over 4 borden, schik er de gegrilde inktvisringen op en werk af met de dressing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content