
Gegrilde inktvisringen met limoen en raketsla
13-04-2016, 13:56
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:59
Een aperitiefhapje? Een voorgerechtje? Inktvisringen zijn altijd lekker.
Een aperitiefhapje? Een voorgerechtje? Inktvisringen zijn altijd lekker.
Voor 4 personen
- ca. 600 g kant-en-klare inktvisringen
- olie
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el limoensap
- 3 el room
- 4 el olijfolie
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 bosje raketsla
- 1 limoen
- peper van de molen en zout
Bereiding
1.Spoel de inktvisringen in koud water en dep nadien droog. Bestrijk met olie en kruid met peper en zout. Gril de inktvisringen 3 Ã 4 min. aan elke kant op een matig vuur.
2. Maak een dressing met de wijnazijn, het limoensap, de room, olijfolie en peterselie. Kruid naar smaak.
3. Was de raketsla en zwier goed droog. Snijd de limoen in partjes. Verdeel de raketsla en limoenpartjes over 4 borden. Schik er de gegrilde inktvisringen op en werk af met de dressing.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier