Geglaceerde nougat met mango en munt
Voor 4 tot 8:
Voor 4 tot 8:
1 rijpe mango (in dobbelstenen)
verse munt
Voor de nougat:
100 g suiker
3 el water
3 el hazelnoten
Voor het fruit:
100 g gemengd gekonfijt fruit
3 el rozijnen
40 g fijngehakte ongezouten pistachenoten
Voor de parfait:
120 g suiker
1 dl water
6 eierdooiers
3 dl room (min. 35% vetgehalte)
2 eiwitten
1 el citroensap
50 g suiker
Maak eerst de nougat. Smelt de suiker in het water en laat inkoken tot een lichte karamel. Haal van het vuur en voeg de hazelnoten toe. Giet uit op bakpapier en laat drogen en afkoelen. Maak fijn in de keukenrobot of mixer.
Maak voor de parfait een suikersiroop met de 120 g suiker en het water. Klop ondertussen de 6 eierdooiers in de keukenrobot. Klop de siroop beetje bij beetje onder de dooiers en ga nog 5 min. door op de hoogste snelheid.
Klop de room stijf. Klop de eiwitten met het citroensap stijf en voeg geleidelijk de 50 g suiker toe, tot er een gladde meringue ontstaat.
Meng met een spatel voorzichtig de dooiermassa met de slagroom en nadien de meringue. Voeg de nougat, het gekonfijt fruit, de rozijnen en de pistachenoten toe en meng tot een homogeen luchtig mengsel. Giet in een kom en zet ten minste 6 uur in de diepvriezer.
Serveer als quenelle, met verse mango en munt.
1 uur + 6 uur
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier