Gefrituurde scampi toast
Voor een 20-tal toasts
Voor een 20-tal toasts
500 g rauwe scampi’s
1 sjalot
1 look
4 waterkastanjes
3 lente-ui (enkel wit)
1 geklopt ei
1/2 tl lichte sojasaus
1 el Chinese sesamolie
1 tl suiker
3 el aardappelzetmeel
4 el getoaste sesamzaadjes
5 vierkante sneden witbrood
Pel de scampi’s, verwijder maagdarmkanaal en hak ze fijn. Snipper de sjalot en hak look, waterkastanjes en lente-ui fijn. Meng alles door elkaar. Voeg geklopt ei, sojasaus, sesamolie en suiker toe en meng met aardappelzetmeel. Voeg 3 el sesamzaadjes toe. Meng goed.
Besmeer de sneden brood met 0,5 cm van het mengsel. Besprenkel met nog 1 eetlepel sesamzaadjes. Snij elke boterham in vier driehoekjes. Frituur op 170°C tot ze aan elke kant goudbruin zijn. Laat uitlekken op papier en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier