Gefrituurde inktvis

Gefrituurde inktvis

Lekker als hapje bij drankjes of op een salade: gefrituurde inktvis

Voor 4 personen
  • 700 g kleine pijlinktvisjes
  • 5 dl melk
  • 250 g bloem
  • 1 tl chilipoeder
  • zwarte peper van de molen
  • fijn zeezout
  • 2 limoenen
Bereiding
  1. Maak de pijlinktvisjes schoon en verwijder het kraakbeen. Snijd de bek van de tentakels. Snijd de inktvistubes in dunne ringen.
  2. Spoel onder koud water en leg daarna een halfuurtje in de melk. Droog nadien goed af.
  3. Meng het chilipoeder onder de bloem. Haal de inktvis door de bloem en frituur krokant in plantaardige olie op 180 °C. Kruid met zout en peper en serveer de gefrituurde inktvis met partjes limoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content