Gefrituurde inktvis
23-10-2014, 16:22
Bijgewerkt op: 19-05-2024, 18:02
Lekker als hapje bij drankjes of op een salade: gefrituurde inktvis
Voor 4 personen
- 700 g kleine pijlinktvisjes
- 5 dl melk
- 250 g bloem
- 1 tl chilipoeder
- zwarte peper van de molen
- fijn zeezout
- 2 limoenen
Bereiding
- Maak de pijlinktvisjes schoon en verwijder het kraakbeen. Snijd de bek van de tentakels. Snijd de inktvistubes in dunne ringen.
- Spoel onder koud water en leg daarna een halfuurtje in de melk. Droog nadien goed af.
- Meng het chilipoeder onder de bloem. Haal de inktvis door de bloem en frituur krokant in plantaardige olie op 180 °C. Kruid met zout en peper en serveer de gefrituurde inktvis met partjes limoen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier