Gebraden rodepoonfilets met artisjokpuree

Gebraden rodepoonfilets met artisjokpuree

Rode poon heeft een fijne smaak die helemaal tot zijn recht komt in combinatie met de artisjokpuree en chorizo.

Voor 4 personen
  • 8 artisjokharten (gekookt en uitgelekt)
  • peper en zout
  • 1 dl room
  • 4 middelgrote aardappelen
  • boter
  • 80 g chorizo
  • 2 dl olijfolie
  • 8 tot 12 rodepoonfilets (met vel)
  • 8 kwarten zongedroogde tomaat
  • verse bieslook
Bereiding
  1. Mix de artisjokharten fijn tot een smeuïge puree. Kruid met peper en zout en de room. Snijd de aardappelen in dunne plakken en bak krokant in boter. Snijd chorizo fijn en meng met olijfolie, roer hevig en laat 15 min. rusten.
  2. Bak de rodepoonfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout en serveer met de artisjokpuree, zongedroogde tomaat, aardappelplakken, chorizo en chorizo-olie. Werk af met verse bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content