Gebakken zalm met komkommerpickles en gebakken komkommer
Een stukje gebakken zalm kun je op originele wijze combineren met komkommer in meerdere versies. Niet moeilijk en heel apart.
Voor 4 personen
Voor de komkommerpickles
- 2 komkommers
- 2 dl witte azijn
- 1 dl water
- 75 g suiker
Voor de gebakken komkommer
- 1 komkommer
- olijfolie
- peper, zout
Zalm
- 4 stuks zalmfilet (120 g elk)
- boter
- peper, zout
Afwerking
- paprikamayonaise (verse mayonaise gemengd met paprikapoeder)
- lente-ui
- peterselie
Bereiding
1. Komkommerpickles: snijd de ongeschilde komkommers met een dunschiller of mandoline overlangs in lange dunne plakken (zoals pappardelle-pasta). Breng azijn, water en suiker aan de kook. Giet over de komkommer. Laat afkoelen en marineren gedurende 30 min.
2. Gebakken komkommer: schil de komkommer, snijd in grote dobbelstenen. Bak krokant maar niet te bruin in olijfolie. Kruid licht met peper en zout, laat uitlekken op keukenpapier.
3. Zalm: bak de vis net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer de zalm met komkommerpickles, gebakken komkommer en paprikamayonaise. Werk af met lente-ui en peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier