Gebakken vruchten met walnoten en rozemarijn
26-02-2016, 16:29
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:00
Ogenschijnlijk simpele recepten zijn vaak het lekkerst. Gebruik voor de variatie andere kruiden, rooster het fruit in de oven of voor degenen die wel lactose eten: voeg wat brie of een andere zachte Franse kaas toe. Een perfect begin van je luie zondag.
Ogenschijnlijk simpele recepten zijn vaak het lekkerst. Gebruik voor de variatie andere kruiden, rooster het fruit in de oven of voor degenen die wel lactose eten: voeg wat brie of een andere zachte Franse kaas toe. Een perfect begin van je luie zondag.
Ingrediënten
- 1 appel, in plakjes
- 1 peer, in plakjes
- 1 flinke snuf kaneel
- 1 flinke snuf kardemom
- 1 scheutje vanille-extract
- kokosboter, om in te bakken
- rozemarijn, naar smaak
- 1 handje walnoten
- Verhit de kokosboter in een koekenpan en voeg het fruit toe. Je kunt het fruit eventueel ook in twee porties bakken, zodat het fruit echt alle ruimte in de pan krijgt om goed verhit te worden.
- Bak de plakjes fruit mooi goudbruin en voeg dan wat vanille, kardemom en kaneel toe. Roer nog even goed om en voeg dan als laatste wat rozemarijn toe. (Dit laatste kun je natuurlijk ook weglaten als je niet zo houdt van de combinatie rozemarijn met zoet.)
- Strooi er ten slotte nog wat walnoten overheen en geniet.
Uit: Good morning, Food bandits (LM Books)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier