De tonijn mag maar heel kort gebakken worden, tot slechts 5 mm diep. Het vlees moet binnenin rauw blijven. Lekker met gemarineerde komkommer en gewokte paksoi.
De tonijn mag maar heel kort gebakken worden, tot slechts 5 mm diep. Het vlees moet binnenin rauw blijven. Lekker met gemarineerde komkommer en gewokte paksoi.
Voor 4 personen
1 komkommer
grof zout en peper
sap van 1 citroen
1 grote krop paksoi
olijfolie
2 geplette tenen knoflook
1 fijngehakte kleine Spaanse rode peper
1 tl versgeraspte gember
1,5 dl sojasaus
sap van 2 limoenen
4 tonijnfilets van 120 g elk
4 el fijngehakt bieslook
Bereiding
1. Schil de komkommer en snijd met een mandoline of een scherp mes in de lengte in repen van 5 mm dik. Doe deze in een ondiepe kom en bestrooi rijkelijk met grof zout, peper en citroensap. Zet 1 uur koel weg. Het zout zal het meeste vocht aan de komkommer onttrekken en de groente zal zacht worden.
2. Snijd de paksoi in repen van 3 cm breed. Stoof deze in olijfolie. Doe er de knoflook, Spaanse peper en gember bij. Laat onder voortdurend roeren 5 min. bakken. Blus met de sojasaus en het limoensap.
3. Bak de tonijnfilets aan in olijfolie, kruid met peper en zout. De filets mogen slechts tot 5 mm diep gebakken zijn, het vlees moet binnenin rauw blijven. Bestrooi de tonijn met bieslook.
4. Serveer meteen met de gemarineerde komkommer en gewokte paksoi.