Gebakken tonijn met gewokte paksoi

Grilled Tuna Steak © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

De tonijn mag maar heel kort gebakken worden, tot slechts 5 mm diep. Het vlees moet binnenin rauw blijven. Lekker met gemarineerde komkommer en gewokte paksoi.

De tonijn mag maar heel kort gebakken worden, tot slechts 5 mm diep. Het vlees moet binnenin rauw blijven. Lekker met gemarineerde komkommer en gewokte paksoi.

Voor 4 personen

1 komkommer

grof zout en peper

sap van 1 citroen

1 grote krop paksoi

olijfolie

2 geplette tenen knoflook

1 fijngehakte kleine Spaanse rode peper

1 tl versgeraspte gember

1,5 dl sojasaus

sap van 2 limoenen

4 tonijnfilets van 120 g elk

4 el fijngehakt bieslook

Bereiding

1. Schil de komkommer en snijd met een mandoline of een scherp mes in de lengte in repen van 5 mm dik. Doe deze in een ondiepe kom en bestrooi rijkelijk met grof zout, peper en citroensap. Zet 1 uur koel weg. Het zout zal het meeste vocht aan de komkommer onttrekken en de groente zal zacht worden.

2. Snijd de paksoi in repen van 3 cm breed. Stoof deze in olijfolie. Doe er de knoflook, Spaanse peper en gember bij. Laat onder voortdurend roeren 5 min. bakken. Blus met de sojasaus en het limoensap.

3. Bak de tonijnfilets aan in olijfolie, kruid met peper en zout. De filets mogen slechts tot 5 mm diep gebakken zijn, het vlees moet binnenin rauw blijven. Bestrooi de tonijn met bieslook.

4. Serveer meteen met de gemarineerde komkommer en gewokte paksoi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content