Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar
Voor 4:
Voor 4:
3 hardgekookte eierdooiers
1 grote ui
3 el fijngehakt bieslook
3,5 dl mayonaise
peper en zout
200 g zeekraal
4 gestroopte tongscharren van ongeveer 300 g elk
boter
Bereidingswijze:
Plet voor de tartaarsaus de hardgekookte eierdooiers fijn met een vork. Hak de ui fijn en meng met de eierdooiers en bieslook onder de mayonaise. Kruid met peper en zout en zet koel weg. Maak de zeekraal schoon en blancheer 3 min. in kokend ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bak de tongscharren net gaar in een ruime hoeveelheid boter, ongeveer 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Serveer de tongscharren met de geblancheerde zeekraal en de tartaarsaus.
Tip: vaak worden tartaarsaus en remouladesaus met elkaar verwisseld. Remouladesaus wordt gemaakt door mayonaise te mengen met mosterd, fijngehakte kervel, dragon, peterselie, augurken, kappertjes en ansjovispuree of -saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier