Gebakken sint-jakobsvruchten met romige erwtenpuree en ganzenlever
14-02-2014, 16:00
Bijgewerkt op: 13-11-2023, 13:02
Delicaat gebakken sint-jakobsvruchten met romige erwtenpuree en ganzenlever, perfect voor een heerlijk feestmenu.
Voor 4 personen
- 200 g verse erwten
- 75 g boter
- 1,5 dl room
- 4 fijngesneden blaadjes verse munt
- peper en zout
- 12 tot 16 verse sint-jakobsvruchten (of hoge kwaliteit diepvries)
- boter
- 100 g ganzenleverterrine
- fleur de sel
- stokbrood
Bereiding
- Blancheer de erwten 8 min. in licht gezouten kokend water. Giet af en pureer onmiddellijk met boter, room en munt. Kruid met peper en zout en houd warm.
- Bak de sint-jakobsvruchten krokant en net gaar in boter. Kruid licht met peper.
- Schik hoopjes erwtenpuree op borden en leg op elk hoopje een sint-jakobsvrucht. Leg bovenop de warme schelpen een plak ganzenleverterrine en werk af met fleur de sel.
- Serveer de gebakken sint-jakobsvruchten, erwtenpuree en ganzenlever meteen, met stokbrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier