Voor 4 personen

500 ml room

1 tak rozemarijn

50 g suiker

2 eiwitten (70 g), schuimig geklopt

2 roze pompelmoezen

2 el suiker

1 el gehakte pistachenoten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 90°C.

2. Breng de room tot net onder het kookpunt samen met de tak rozemarijn. Laat 15 minuten zacht sudderen zodat de smaak kan infuseren. Blijf in de buurt en roer goed. Voeg dan de suiker toe. Laat een beetje afkoelen en meng met het losgeklopte eiwit. Haal alles door een zeef zodat je een glad mengsel hebt.

3. Schenk het roommengsel in hittebestendige glaasjes of schaaltjes en plaats ze in een ovenschaal die gevuld is met een bodempje water. Bak de potjes room au bain-marie (in het waterbad dus) gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven of tot ze zijn gestold en enkel nog zachtjes bibberen als je ermee schudt.

4. Snijd intussen 1 pompelmoes à vif: hiervoor snijd je de schil en het witte vlies eraf en snijd je daarna het vruchtvlees tussen de vliesjes uit in partjes. Doe dit boven een kom zodat je het sap kunt opvangen. Snijd de vliezen nadat alle vlees eruit gesneden is nog eens goed uit, zodat je al het sap eruit knijpt.

5. Pers de andere pompelmoes en voeg het sap samen. Haal het sap door een zeef en meng met de suiker. Laat even opkoken tot je een stroperige textuur krijgt.

6. Serveer de potjes gebakken room op kamertemperatuur met wat partjes pompelmoes en een lepel siroop erop. Werk af met de pistachenootjes.

Voor 4 personen500 ml room1 tak rozemarijn50 g suiker2 eiwitten (70 g), schuimig geklopt2 roze pompelmoezen2 el suiker1 el gehakte pistachenotenBereidingswijze1. Verwarm de oven voor op 90°C.2. Breng de room tot net onder het kookpunt samen met de tak rozemarijn. Laat 15 minuten zacht sudderen zodat de smaak kan infuseren. Blijf in de buurt en roer goed. Voeg dan de suiker toe. Laat een beetje afkoelen en meng met het losgeklopte eiwit. Haal alles door een zeef zodat je een glad mengsel hebt.3. Schenk het roommengsel in hittebestendige glaasjes of schaaltjes en plaats ze in een ovenschaal die gevuld is met een bodempje water. Bak de potjes room au bain-marie (in het waterbad dus) gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven of tot ze zijn gestold en enkel nog zachtjes bibberen als je ermee schudt.4. Snijd intussen 1 pompelmoes à vif: hiervoor snijd je de schil en het witte vlies eraf en snijd je daarna het vruchtvlees tussen de vliesjes uit in partjes. Doe dit boven een kom zodat je het sap kunt opvangen. Snijd de vliezen nadat alle vlees eruit gesneden is nog eens goed uit, zodat je al het sap eruit knijpt.5. Pers de andere pompelmoes en voeg het sap samen. Haal het sap door een zeef en meng met de suiker. Laat even opkoken tot je een stroperige textuur krijgt.6. Serveer de potjes gebakken room op kamertemperatuur met wat partjes pompelmoes en een lepel siroop erop. Werk af met de pistachenootjes.