Gebakken pladijsfilet met radijs, sla en mosterdvinaigrette

Tonijn, oester, radijs, borage
© Getty

Wil je snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel toveren? De pladijsfilet is in een oogwenk gebakken en het verse slaatje is ondertussen ook al klaar. Smakelijk.

Voor 4 personen
  • gemengde sla
  • 1 bosje radijzen
  • 2 rijpe vleestomaten
  • 2 dl olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1,5 el mosterd
  • peper en zout
  • 4-8 pladijsfilets van ongeveer 100 g elk
  • boter
  • 1 bakje scheuten naar keuze
  • bieslook
Bereiding
  1. Maak de sla schoon en trek de bladeren in stukken. Snijd de radijzen in plakjes. Pel en ontpit de tomaten, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het sap van 1/2 citroen en de mosterd. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de pladijsfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en de rest van het citroensap.
  4. Verdeel de sla, scheuten en tomaat over 5 borden. Schik er de pladijsfilet in het midden op. Werk af met de vinaigrette en het fijngesneden bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content