Gebakken pladijsfilet met radijs, sla en mosterdvinaigrette
24-06-2015, 17:37
Bijgewerkt op: 01-04-2024, 17:03
Wil je snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel toveren? De pladijsfilet is in een oogwenk gebakken en het verse slaatje is ondertussen ook al klaar. Smakelijk.
Voor 4 personen
- gemengde sla
- 1 bosje radijzen
- 2 rijpe vleestomaten
- 2 dl olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1,5 el mosterd
- peper en zout
- 4-8 pladijsfilets van ongeveer 100 g elk
- boter
- 1 bakje scheuten naar keuze
- bieslook
Bereiding
- Maak de sla schoon en trek de bladeren in stukken. Snijd de radijzen in plakjes. Pel en ontpit de tomaten, snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak een vinaigrette met de olijfolie, het sap van 1/2 citroen en de mosterd. Kruid met peper en zout.
- Bak de pladijsfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en de rest van het citroensap.
- Verdeel de sla, scheuten en tomaat over 5 borden. Schik er de pladijsfilet in het midden op. Werk af met de vinaigrette en het fijngesneden bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier