Gebakken knolselderijsteak met pompoenpuree en appel

9171251

Dit vegetarisch gerecht is bijzonder lekker met geroosterde aardappelpartjes erbij. Probeer deze gebakken knolselderijsteak met pompoenpuree en appel.

Voor 4 personen
  • 1/2 knolselderij
  • 100 g boter
  • 1/2 hokkaidopompoen
  • 6 takjes tijm
  • 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat
  • 1 appel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de knolselderij en snijd in dikke plakken. Snijd bij met een rondjessteker, zodat je vier schijven van 10 cm diameter verkrijgt. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Snijd 40 g boter in blokjes en verdeel over de knolselderij. Kruid met peper en zout en bak 45 minuten in de oven; bedruip de knolselderijsteaks regelmatig met het bakvocht en draai af en toe om.
  4. Ontpit intussen de pompoen en snijd in blokjes. Breng een pan met gezouten water en twee takjes tijm aan de kook. Doe er de pompoen in, dek de pan af en laat 20 minuten koken.
  5. Giet de pompoen af en mix tot een puree. Schep de pompoenpuree weer in de pan, kruid met nootmuskaat en meng er 50 g boter in blokjes door. Kruid met peper en zout en laat al roerend doorwarmen. Houd de pompoenpuree warm.
  6. Schil de appel en snijd in vieren. Smelt de rest van de boter in een braadpan en bak de appel 15 minuten op laag vuur. Kruid met peper en zout.
  7. Leg de knolselderijsteak op borden. Schik er de pompoenpuree en de gebakken appels op. Werk af met de resterende takjes tijm en serveer. Lekker met geroosterde aardappelpartjes erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content