Gebakken eendenborst met appel-cranberrycompote, zwarte peper en citroentijm
Eendenborst bak je mooi rosé. Laat na het bakken even rusten en snijd nadien in plakken.
Eendenborst bak je mooi rosé. Laat na het bakken even rusten en snijd nadien in plakken.
Voor 4 personen
3 appels (geen granny smith)
4 el gedroogde cranberries
50 g boter
3 el suiker
zwarte peper en zout
4 eendenborsten
boter
Voor de saus:
1 fijngehakte sjalot
1 dl droge witte wijn
3 dl bruine fond
verse citroentijm
Bereiding
1. Snijd de appels in dobbelstenen van 1 cm. Doe ze met de gedroogde cranberries in een pan en stoof tot compote met boter en suiker. Kruid met zwarte peper en licht met zout.
2. Braad de eendenborsten rosé (ong. 6 min.) in boter en laat 5 min. rusten op het werkvlak. Snijd nadien in plakken.
3. Blus de braadpan met fijngehakte sjalot en droge witte wijn. Roer de braadsappen los en bevochtig met bruine fond. Laat inkoken tot sausdikte en kruid met peper en zout. Giet door een fijne zeef en werk af met verse citroentijm. Serveer alles samen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier