Garnaalslaatje met bloemkool en olijfoliedressing
24-06-2015, 17:57
Bijgewerkt op: 18-06-2023, 10:36
Voor 4 personen
- 1 kleine bloemkool
- 200 g handgepelde grijze garnalen
- bieslook
Voor de dressing
- 2 dl gevogeltebouillon
- 2 in koud water geweekte gelatineblaadjes
- 2 dl olijfolie
- zout
- sap van 1/2 citroen
Bereiding
- Maak eerst de olijfoliedressing: breng de gevogeltebouillon aan de kook, giet in een foodprocessor en mix er de uitgeknepen gelatineblaadjes in. Bind met de olijfolie en kruid met zout en citroensap.
- Kook de bloemkool in zijn geheel gaar in lichtgezouten water. Laat nadien uitlekken, snij in plakken en schik op 4 borden.
- Strooi er de garnalen over en nappeer met de olijfoliedressing. Werk het garnaalslaatje af met fijngesneden bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier