Garnaalslaatje met bloemkool en olijfoliedressing
24-06-2015, 17:57
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:18
Voor 4:
Voor 4:
1 kleine bloemkool
200 g handgepelde grijze garnalen
bieslook
VOOR DE DRESSING:
2 dl gevogeltebouillon
2 in koud water geweekte gelatineblaadjes
2 dl olijfolie
zout
sap van 1/2 citroen
Bereidingswijze:
Maak eerst de olijfoliedressing: breng de gevogeltebouillon aan de kook, giet in een foodprocessor en mix er de uitgeknepen gelatineblaadjes in. Bind met de olijfolie en kruid met zout en citroensap. Kook de bloemkool in zijn geheel gaar in lichtgezouten water. Laat nadien uitlekken, snij in plakken en schik op 4 borden.
Strooi er de garnalen over en nappeer met de olijfoliedressing. Werk af met fijngesneden bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier