Focaccia met garnituur

9eaedecd2ea3c14c80de7d17653065e0

Een recept van het trio achter kwaliteitsbakker Boulengier in Brussel.

Een recept van het trio achter kwaliteitsbakker Boulengier in Brussel.

Benodigdheden voor 4 personen

250 g tarwemeel T65

5 g zout van de Guérande

3 g bakkersgist

205 g lauwwarm water

20 g olijfolie

25 g lauwwarm water

garnituur naar keuze (zwarte kalamataolijven, oregano, ansjovis, gekonfijte uien, chorizo, pesto, gekonfijte tomaatjes…)

geraspte kaas (type Comté)

Bereidingswijze

Doe de bloem, het zout van de Guérande, de gist en 180 g lauwwarm water in een kom.

Meng de ingrediënten goed met de hand en kneed tot een gladde massa. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie en 25 g water toe, blijf kneden. Meng alle ingrediënten goed.

Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur en beschermd tegen tocht. Vouw het deeg in vieren dicht en laat nog 1 uur rusten.

Bestrijk een bakblik met olijfolie en leg het deeg erin. Strijk goed uit met de vingers met behulp van olijfolie, om te voorkomen dat het gaat kleven.

Leg de garnituur op het deeg en bestrooi met geraspte kaas.

Verwarm de heteluchtoven voor tot 250°C. Wacht 30 tot 45 minuten voor je het bakblik in de oven schuift. Je krijgt een heerlijk zacht deeg als het goed gerezen is voordat het de oven ingaat.

Schuif het bakblik in de oven en laat ongeveer 15 minuten bakken op 220°C.

Haal de focaccia pas uit de oven wanneer het deeg mooi goudbruin is en de kaas net niet te gegratineerd.

Serveer lauwwarm als voorgerecht of als voorgerecht met een slaatje erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content