Florentijnse asperges
10-06-2011, 11:48
Bijgewerkt op: 06-04-2024, 12:28
Onze lokale asperge blikt naar Firenze in deze combinatie met spinazie en ham: Florentijnse asperges.
Nodig
- 1 kilo asperges
- 1 citroen
- 50 gram boter
- 500 gram spinazie
- worcestershiresaus
- 0,2 liter room
- 0,2 liter kooknat van asperges
- 8 plakken gekookte ham
Bereiding
- Kook de asperges in ruim water met zout, een schepje suiker en schijven citroen gaar in 20 minuten. Was ondertussen de spinazie, kook ze gaar en hak ze fijn.
- Smelt wat boter in een pannetje, voeg de spinazie, de room en wat aspergenat toe, zodat er een dikke spinaziesaus ontstaat en breng ze op smaak met zout en worcestershiresaus.
- Verdeel de asperges over de borden, leg er de plakken ham over en geef hierover de spinaziesaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier