Familiestronk
22-12-2011, 12:23
Bijgewerkt op: 23-11-2023, 19:46
Nodig
- 18 petits-beurres
- 250 g zachte ongezouten boter
- 125 g fijne griessuiker S1
- 2 eierooiers
- 1 volle tl fijne oploskoffie
- 2 el oploskoffie in korrelvorm
Bereiding
- Meng 1 theelepel fijne oploskoffie met een 1/2 kopje kokend water. Zet dit koffie-extract opzij.
- Meng de boter en suiker eerst flink met een spatel en vervolgens met een garde. Voeg de dooiers één voor één toe, gevolgd door het koffie-extract. Zet deze moka-crème au beurre 1 uur in de koelkast, maar let erop dat hij niet te hard wordt.
- Schep de 2 eetlepels oploskoffie in een diep bord, giet er 7 of 8 eetlepels kokend water bij en roer door elkaar. Dompel de koekjes kort in deze lauwe koffie, leg ze in rijen van 3 naast elkaar en smeer er ca. 2 mm crème au beurre over. Herhaal dit tot er 6 lagen koekjes op elkaar zijn gestapeld. Bedek de volledige buitenkant van deze buche met crème.
- Trek met een vork nerven in deze buitenlaag, zodat deze eruitziet als een boomschors.
- Zet de stronk een paar uur in de koelkast, zodat de room kan stijven, het geheel wat steviger wordt en dus makkelijker te snijden is. Versier met hulstblaadjes en bestrooi met wat bloemsuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier