Koude erwtensoep, broodkorstjes met geitenkaas
10-06-2011, 12:39
Bijgewerkt op: 15-04-2024, 15:07
Zorg voor contrast en dien deze koude erwtensoep op met warme broodkorstjes en gesmolten geitenkaas.
Voor 6 personen
- 450 g erwten (vers of diepgevroren)
- 2 el boter
- 1 middelgrote ui
- 1 wit van prei
- 2 teentjes knoflook (zonder kern)
- 2 takjes verse tijm
- 9 dl warme gevogeltebouillon
- 2 sneetjes geroosterd brood
- 150 g harde geitenkaas
Bereiding
- Snijd de ui, de knoflook en de prei fijn, rits de blaadjes van de tijmtakjes en laat alles in de boter gedurende 4 à 5 minuten glazig worden (vooral niet bruin kleuren). Voeg dan de erwten toe en laat ze 1 à 2 minuten uitzweten.
- Giet de warme bouillon (of kokend water met 2 bouillonblokjes) over de erwten, breng aan de kook en laat maximaal 10 minuten trekken. De erwtjes mogen nauwelijks koken.
- Mix het geheel en giet het onmiddellijk in een koude kom. Plaats de kom in de koelkast.
- Mix de soep heel fijn vlak voor het opdienen. Leg stukjes geitenkaas op het brood en plaats de sneetjes 2 minuten in een warme oven. Dien de koude erwtensoep koud op als contrast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier