Erwtensoep, broodkorstjes met geitenkaas

8cc96ec4dfc6632b13b838f2e52f58e1 © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Zorg voor contrast en dien deze koude soep op met warme broodkorstjes en gesmolten geitenkaas.

Zorg voor contrast en dien deze koude soep op met warme broodkorstjes en gesmolten geitenkaas.

Voor 6 personen

  • 450 g erwten (vers of diepgevroren)
  • 2 el boter
  • 1 middelgrote ui
  • 1 wit van prei
  • 2 teentjes knoflook (zonder kern)
  • 2 takjes verse tijm
  • 9 dl warme gevogeltebouillon
  • 2 sneetjes geroosterd brood
  • 150 g harde geitenkaas

Bereiding

1. Snijd de ui, de knoflook en de prei fijn, rits de blaadjes van de tijmtakjes en laat alles in de boter gedurende 4 à 5 minuten glazig worden (vooral niet bruin kleuren). Voeg dan de erwten toe en laat ze 1à 2 minuten uitzweten. Giet de warme bouillon (of kokend water met 2 bouillonblokjes) over de erwten, breng aan de kook en laat maximaal 10 minuten trekken. De erwtjes mogen nauwelijks koken.

2. Mix het geheel en giet het onmiddellijk in een koude kom. Plaats de kom in de koelkast.

3. Mix de soep heel fijn vlak voor het opdienen. Leg stukjes geitenkaas op het brood en plaats de sneetjes 2 minuten in een warme oven. Dien de soep koud op als contrast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content