Eggs Benedict met gerookte zalm
Een gepocheerd ei op een Engels ontbijtbroodje met zalm, gemakkelijk en snel gemaakt.
Voor 4 personen
1 el wittewijnazijn
4 grote, zeer verse eieren
4 crumpets (Engelse ontbijtbroodjes)
120 g gerookte zalm
1 bosje waterkers
2 el fijngesnipperd bieslook
Hollandaise:
2 grote eierdooiers
2 tl citroensap
120 g koude boter, in blokjes gesneden
witte peper en zout
Bereiding
1. Maak eerst de hollandaise: doe de eierdooiers en het citroensap in een kom. Plaats in een pan met water dat net niet kookt. Klop de eierdooiers op en roer er dan een voor een de blokjes boter door tot de hollandaise gebonden is. Kruid met peper en zout, houd warm.
2. Breng een ondiepe pan met water tot tegen het kookpunt. Voeg de azijn toe. Breek elk ei in een kopje en laat voorzichtig in het water glijden. Pocheer de eieren op zacht vuur tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht is. Laat de eieren uitlekken op keukenpapier.
3. Leg de crumpets op 4 borden. Verdeel er de gerookte zalm en waterkers over en schik er de gepocheerde eieren op. Nappeer met de hollandaise en werk af met bieslook. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier