Eendenborstfilets met kersen

© Getty

Voor 4 personen
  • 4 ontvelde eendenborstfilets
  • twee koffielepels zonnebloemolie
  • 5 eetlepels roomboter
  • 50 gram wortel
  • 50 gram knolselder
  • 50 gram ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • een takje tijm
  • 350 gram kersen op sap
  • 1 flesje kriekbier
  • 2 appels
  • peper en zout
Bereiding
  1. Wortel, knolselder, ajuin en knoflook fijn snijden en in de boter goudbruin fruiten. Het bier, het takje tijm en het kersensap toevoegen en ongeveer 15 minuten stoven.
  2. Het takje tijm er uit halen, de saus zeven en drie eetlepels roomboter door de saus roeren. Op smaak brengen met peper en warmhouden.
  3. Eendenborstfilets insmeren met wat peper en zout en aan beide kanten zo snel mogelijk aanbakken in twee eetlepels zonnebloemolie en een eetlepel roomboter.
  4. De filets in dunne plakjes snijden en verdelen over voorverwarmde borden. De kersen door de warme saus roeren en over de eendenborstfilets gieten.
  5. Serveer met aardappelkroketjes en in boter gebakken appel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content