Eendenborstfilets met kersen
10-06-2011, 13:07
Bijgewerkt op: 18-06-2023, 14:46
Voor 4 personen
- 4 ontvelde eendenborstfilets
- twee koffielepels zonnebloemolie
- 5 eetlepels roomboter
- 50 gram wortel
- 50 gram knolselder
- 50 gram ajuin
- 2 teentjes knoflook
- een takje tijm
- 350 gram kersen op sap
- 1 flesje kriekbier
- 2 appels
- peper en zout
Bereiding
- Wortel, knolselder, ajuin en knoflook fijn snijden en in de boter goudbruin fruiten. Het bier, het takje tijm en het kersensap toevoegen en ongeveer 15 minuten stoven.
- Het takje tijm er uit halen, de saus zeven en drie eetlepels roomboter door de saus roeren. Op smaak brengen met peper en warmhouden.
- Eendenborstfilets insmeren met wat peper en zout en aan beide kanten zo snel mogelijk aanbakken in twee eetlepels zonnebloemolie en een eetlepel roomboter.
- De filets in dunne plakjes snijden en verdelen over voorverwarmde borden. De kersen door de warme saus roeren en over de eendenborstfilets gieten.
- Serveer met aardappelkroketjes en in boter gebakken appel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier