Gebraden eend met sinaasappelsaus
09-03-2016, 17:28
Bijgewerkt op: 12-01-2024, 19:37
Gemakkelijk en lekker. Serveer de eend met sinaasappelsaus met sinaasappellikeur en geef er aardappelen of gratin bij.
Voor 4 personen
- 1 panklare eend van 1,2 kg
- grofgemalen witte peper en zout
- boter
- gepersilleerde aardappelen (gekookte aardappelen gewenteld in gesmolten boter en fijngehakte peterselie) of gratin dauphinois
Voor de sinaasappelsaus
- 4 dl bruine fond
- 2 el tomatenpuree
- 1,5 dl sinaasappelsap
- 3 el citroensap
- 2 el suiker
- julienne van sinaasappelschil
- sinaasappellikeur
- peper en zout
Bereiding
- Kruid de eend aan binnen- en buitenkant met peper en zout. Bak langs alle kanten aan in boter. Zet de eend in een oven van 200 °C en laat in 45 min. gaar braden. Oversaus regelmatig met het braadvocht, zo wordt het vel krokant.
- Maak de sinaasappelsaus. Doe alle ingrediënten, behalve de sinaasappellikeur, bij elkaar en laat op een laag vuur inkoken. Werk af met een scheutje likeur, peper en zout.
- Versnijd de eend aan tafel, geef er de sinaasappelsaus apart bij en serveer met aardappelen of gratin dauphinois.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier