Duo van kool-preisoep en spliterwtensoep

kool-preisoep en spliterwtensoep

Welke soep wordt het vandaag? Maak er ineens twee met dit duo van kool-preisoep en spliterwtensoep en giet van elke soort een pollepel in elke soepkom.

Voor 4 personen
  • 250 g spliterwten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kleine savooikool of spitskool
  • 2 preien
  • 75 g boter
  • 1 l water of lichte groentebouillon
  • peper van de molen en zout
Bereiding

1. Doe de spliterwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat 2 uur weken in lauw water. Doe nadien in een grote pan met de gepelde knoflook en ui, tijm en laurier. Zet onder met koud water en breng langzaam aan de kook. Verwijder het schuim en zet het vuur laag. Dek af en laat 90 minuten sudderen.

2. Verwijder intussen de taaie buitenste bladeren van de kool en verdeel de kool in vieren. Spoel onder koud stromend water en snijd de harde kern en nerven weg. Snijd de kool nadien in reepjes. Maak de prei schoon en verwijder het groen. Snijd de prei in de lengte in vieren en spoel onder koud stromend water. Snijd nadien in plakjes van 1 cm.

3. Smelt de boter in een grote pan en voeg de kool en prei toe. Kruid licht met peper en zout, en stoof 15 minuten. Bevochtig met het water of de bouillon en laat 20 minuten zacht koken.

4. Giet een soeplepel spliterwtensoep in elke soepkom of -bord en voeg dan een lepel kool-preisoep toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content