De beste aardappelpuree

De beste aardappelpuree
© Getty

De ene puree is de andere niet. Volg dit recept en serveer de beste aardappelpuree, zoals hij moet zijn dus.

Voor 4 personen
  • 1 kg bloemige aardappelen (bv. bintje)
  • 230 g koude boter
  • 2 dl volle room
  • zout
Bereiding
  1. Zet de aardappelen ongeschild op in lichtgezouten koud water. Breng aan de kook, laat in ongeveer 30 minuten gaarkoken. Giet af, laat de aardappelen een drietal minuten rusten. Schil ze dan meteen met een aardappelmesje.
  2. Doe de helft van de aardappelen en de helft van de boter in een roerzeef en draai door de zeef tot puree in een pan. Herhaal met de rest van de aardappelen en de boter.
  3. Zet de pan op laag vuur, klop de puree twee minuten lang los met een houten spatel. De massa zal vrij ‘stijf’ zijn en niet aan de rand van de pan kleven. De puree kan zo tot 3 uur lang bewaard worden.
  4. Warm de puree net voor het opdienen zachtjes op. Warm ook de room op en roer deze geleidelijk aan door de puree. Blijf goed doorroeren, de beste aardappelpuree is zacht en romig. Kruid enkel met zout, niet met andere kruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content