Crumble van appel en peer met stilton, ciderazijn en demerarasuiker
11-02-2016, 17:54
Bijgewerkt op: 28-08-2023, 12:33
Voor 4 personen
- 1 koffiekop havervlokken
- 4 el demerarasuiker (rietsuiker)
- 75 g boter
- 50 g stilton
- 3 appelen
- 3 peren
- boter
- 4 el ciderazijn
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- eventueel vanille-ijs
Bereiding
- Meng met de vingers de havervlokken met de suiker, de boter en de stilton onder elkaar tot een kruimelig geheel.
- Schil appelen en peren en snij in dobbelstenen. Stoof ze in boter met ciderazijn en kaneel tot ze glazig zijn.
- Doe degestoofde appel en peer met het vocht in individuele rammequins en dek af met de crumble. Druk goed aan. Zet gedurende 25 min. in een oven van 180°C.
- Serveer meteen, eventueel met vanille-ijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier