Crumble van appel en peer
09-06-2011, 10:41
Bijgewerkt op: 11-08-2024, 11:11
Van speculaasjes of petit-beurres maak je de perfecte crumbledeeg voor deze crumble van appel en peer.
Voor 4 personen
- 12 petit-beurres of speculaasjes
- 50 g boter
- 80 g + 25 g cassonade
- 2 appels
- 4 peren
- 1/2 kl kaneel
- 40 g bittere chocolade
Bereiding
- Maak de crumble: doe de koekjes in een plasticzak en sluit af. Verkruimel grof met een deegrol. Snijd de koude boter in blokjes en doe met de koekkruimels en 80 g cassonade in een kom. Wrijf de ingrediënten tussen de handen uit tot korrels (zoals grof zand).
- Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de vruchten in een kom met 25 g cassonade en kaneel. Verdeel over vier ovenpotjes.
- Hak de chocolade fijn. Strooi de crumble en vervolgens de chocolade over het fruit.
- Zet de potjes 30 minuten in de voorverwarmde oven (180 °C) tot de crumble goudbruin is. Dien de crumble van appel en peer warm of lauw op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier