Deze cocktail van rood fruit met vodka is de geknipte afsluiter voor liefhebbers van een fruitig maar pittig dessert.
Voor 24 cocktails
- 2 doyenné-peren
- 1/2 kg aardbeien
- 300 g rode druiven
- 4 verse vijgen
- 150 g frambozencoulis uit diepvries
- 1 el poedersuiker
- sap van 1/2 citroen
- 1 dl vodka
- 300 g frambozensorbet
- 24 muntblaadjes, voor de afwerking
Bereiding
- Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes, net als de aardbeien. Halveer de druiven, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes. Halveer de vijgen en snijd de helften in dunne plakjes. Meng het fruit in een kom en zet koel weg.
- Laat de frambozencoulis ontdooien. Zeef de poedersuiker en voeg toe aan de coulis, evenals het citroensap en de vodka. Meng goed en zet koel weg.
- Verdeel het fruit over hoge glaasjes en alterneer met kleine bolletjes frambozensorbet. Werk de cocktail van rood fruit en vodka af met de frambozensaus en muntblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier