Citroengranité met yoghurt
04-12-2012, 15:40
Bijgewerkt op: 16-06-2024, 11:16
Citroengranité met yoghurt is een recept van Matthieu Beudaert, chef van restaurant Table d’Amis in Kortrijk.
Nodig
- 500 gram volle yoghurt
- 5 citroenen
- 50 gram water en 50 gram suiker, samen opgekookt en opgelost
- 100 gram jenever
- 3 takjes marjolein
Bereiding
- Laat de volle yoghurt uitlekken. Breng de uitgelekte yoghurt op smaak met honing.
- Kook voor de granité 200 gram citroensap, 100 gram water, 100 gram suikersiroop van 100%, 100 gram jenever, 3 takjes marjolein op en laat infuseren. Zeef en zet in de diepvriezer. Schraap de massa tot fijne schilfers.
- Doe wat yoghurt in een potje met de granité erbovenop. Dien de citroengranité met yoghurt onmiddellijk op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier