Citroengranité met yoghurt

Citroengranité met yoghurt
© Getty

Citroengranité met yoghurt is een recept van Matthieu Beudaert, chef van restaurant Table d’Amis in Kortrijk.

Nodig
  • 500 gram volle yoghurt
  • 5 citroenen
  • 50 gram water en 50 gram suiker, samen opgekookt en opgelost
  • 100 gram jenever
  • 3 takjes marjolein
Bereiding
  1. Laat de volle yoghurt uitlekken. Breng de uitgelekte yoghurt op smaak met honing.
  2. Kook voor de granité 200 gram citroensap, 100 gram water, 100 gram suikersiroop van 100%, 100 gram jenever, 3 takjes marjolein op en laat infuseren. Zeef en zet in de diepvriezer. Schraap de massa tot fijne schilfers.
  3. Doe wat yoghurt in een potje met de granité erbovenop. Dien de citroengranité met yoghurt onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content