Chunky Monkey Overnight Oats

Blijf je ’s morgens ook het liefst een kwartiertje langer onder de warme lakens liggen? Deze chunky monkey overnight oats met banaan, nootjes en cacao nibs zijn het lekkerst als je ze een nachtje in de koelkast laat staan. Een supervoedzaam en snel ontbijt!

Voor 1 portie
  • 1/2 kop havervlokken (50 g)
  • 2 koffielepels chiazaad
  • 1 kop amandelmelk (210 ml)
  • 1 koffielepel ahornsiroop
  • 2 mespuntjes vanillepoeder
  • 1 snufje zeezout
Topping
  • 1 rijpe banaan, in schijfjes
  • 1 eetlepel notenpasta
  • 1 eetlepel amandelen, grof gehakt
  • cacaonibs of chocolatechips
  • een glazen bokaal
Bereiding
  1. Vul je glazen bokaal met de havervlokken en chiazaadjes.
  2. Giet de melk erbij en voeg de ahornsiroop, het vanillepoeder en het zeezout toe. Sluit de bokaal, schud goed en plaats hem een nacht in de koelkast.
  3. Voeg de volgende ochtend de extra ingrediënten toe zodat het fruit mooi vers is en de noten lekker krokant blijven. Geen tijd? Voeg dan gewoon ’s avonds meteen alle ingrediënten toe aan de overnight oats.

Tip: wil je op zondag je ontbijt voorbereiden voor een volledige werkweek? Vul dan vijf glazen bokaaltjes met de overnight oats en bewaar ze in de koelkast. Voeg ’s morgens je toppings toe.

Uit: Easy Vegan met Julie, Julie Van den Kerckhove (Uitgeverij Lannoo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content