Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 1/2 kop havervlokken (50 g)
  • 2 koffielepels chiazaad
  • 1 kop amandelmelk (210 ml)
  • 1 koffielepel ahornsiroop
  • 2 mespuntjes vanillepoeder
  • 1 snufje zeezout

Toppings:

  • 1 rijpe banaan, in schijfjes
  • 1 eetlepel notenpasta
  • 1 eetlepel amandelen, grof gehakt
  • cacao nibs of chocolate chips

Een glazen bokaal

Bereiding

  1. Vul je glazen bokaal met de havervlokken en chiazaadjes.
  2. Giet de melk erbij en voeg de ahornsiroop, het vanillepoeder en het zeezout toe. Sluit de bokaal, schud goed en plaats hem een nacht in de koelkast.
  3. Voeg de volgende ochtend de extra ingrediënten toe zodat het fruit mooi vers is en de noten lekker krokant blijven. Geen tijd? Voeg dan gewoon's avonds meteen alle ingrediënten toe.

JULIE'S TIPS & TRICKS

Wil je op zondag je ontbijt voorbereiden voor een volledige werkweek? Vul dan vijf glazen bokaaltjes met de overnightoatmeal en bewaar ze in de koelkast. Voeg 's morgens je toppings toe.

Uit:Easy Vegan met Julie, Julie Van den Kerckhove (Uitgeverij Lannoo, € 24,99)