Chocoladetaartje met kastanjebloem en lavendelijs
IJs draaien met de ijsmachine is een leuke activiteit. Wees niet bang om ook eens voor de bijzondere smaken te gaan.
175 g chocolade
175 g boter
175 g suiker
6 eierdooiers
6 eiwitten
175 g kastanjebloem
Voor het lavendelijs:
1 l melk
8 eierdooiers
250 g suiker
1 eetlepel lavendel
beetje honing
1/2 l room
Bereiding
1. Het chocoladetaartje: roer de suiker en de dooiers tot een homogene massa en werk er de malse boter onder. Voeg de gesmolten chocolade toe en de gezeefde kastanjebloem. Spatel er ten slotte de opgeklopte eiwitten door.
2. Bak de taartjes in kleine vormpjes in een oven van 180 °C.
3. Het lavendelijs: klop de dooiers en de suiker op tot een wit mengsel. Breng de melk en de lavendelstokjes aan de kook. Giet de kokende melk op de dooiers/suiker en plaats alles op het vuur om te binden, zonder te koken. Voeg er de room bij, waarvan een deel opgeklopt mag zijn, en stort de massa in de ijsmachine.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier