Chocoladetaartje met kastanjebloem en lavendelijs

Blueberry-Hyssop Ice Cream and Hyssop Sprigs © Dit is een algemeen beeld en behoort niet tot het recept.

IJs draaien met de ijsmachine is een leuke activiteit. Wees niet bang om ook eens voor de bijzondere smaken te gaan.

175 g chocolade

175 g boter

175 g suiker

6 eierdooiers

6 eiwitten

175 g kastanjebloem

Voor het lavendelijs:

1 l melk

8 eierdooiers

250 g suiker

1 eetlepel lavendel

beetje honing

1/2 l room

Bereiding

1. Het chocoladetaartje: roer de suiker en de dooiers tot een homogene massa en werk er de malse boter onder. Voeg de gesmolten chocolade toe en de gezeefde kastanjebloem. Spatel er ten slotte de opgeklopte eiwitten door.

2. Bak de taartjes in kleine vormpjes in een oven van 180 °C.

3. Het lavendelijs: klop de dooiers en de suiker op tot een wit mengsel. Breng de melk en de lavendelstokjes aan de kook. Giet de kokende melk op de dooiers/suiker en plaats alles op het vuur om te binden, zonder te koken. Voeg er de room bij, waarvan een deel opgeklopt mag zijn, en stort de massa in de ijsmachine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content