Voor 4 personen
Voor de wortelpuree
- 250 g wortel
- 35 g poedersuiker
- 4 g gember
- 20 g boter
- szechuanpeper
Voor de gelei
- 5 dl gezeefd sinaasappelsap
- 12 g hammamthee
- 12 g gelatinepoeder
- 20 g suiker
Voor de chocoladesoep
- 125 g room
- 20 g suiker
- 250 g water
- 125 g bittere chocolade (70 %)
- Voor het ijs
- 150 g room
- 3 eierdooiers
- 50 g suiker
- 150 g sinaasappelsap
Garnituur
- hazelnootolie, eventueel met vanillemerg
- amandelschaafsel
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de puree. Leg op aluminiumfolie, vouw dicht tot papillot en gaar 45 minuten in een oven van 200°C.
- Breng voor de gelei het sap aan de kook. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 2 minuten zacht trekken. Zeef en laat opstijven.
- Meng voor de soep alle ingrediënten en breng tot tegen het kookpunt (mag niet koken). Laat afkoelen.
- Breng voor het ijs de room aan de kook. Klop de eierdooiers luchtig met de suiker en giet er de kokende room op. Roer goed onder elkaar, voeg sinaasappelsap toe en laat binden op zacht vuur. Laat afkoelen en draai tot ijs.
- Serveer alles samen met de chocoladesoep. Werk af met olie en amandel.
Recept Peter Goossens
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier