Voor 6:
100 g hazelnoten
2,5 dl melk
2,5 dl room
100 g suiker
2 gelatineblaadjes
125 g pure chocolade (70%)
25 g pure chocolade (99%)
1 el grué (grofgemalen cacaobonen)
Cranberry’s:
100 g suiker
1 vanillestokje
125 g cranberry’s
Sabayon:
75 g witte chocolade
4 eierdooiers
4 el zoete witte wijn
Rooster de hazelnoten, laat afkoelen en maal fijn. Breng de melk, room en suiker al roerend aan de kook. Giet op de hazelnoten en laat 30 min. infuseren. Week de gelatine in koud water en hak de chocolade fijn. Zeef de hazelnotenroom en breng weer aan de kook. Knijp de gelatine uit en los op in de room. Giet op de chocolade en roer glad. Giet door een fijne zeef in geoliede (of met plasticfolie beklede) potjes van 1,25 dl. Zet in de koelkast om op te stijven.
Breng de suiker al roerend aan de kook met 1 dl water. Voeg de vanille en cranberry’s toe. Laat 5 min. koken, giet de cranberry’s af en kook de siroop verder in. Laat afkoelen. Rasp de witte chocolade. Klop de eierdooiers en wijn tot een sabayon in een bain-marie. Haal van het vuur en spatel er de witte chocolade onder tot de sabayon mooi glad is. Dompel de potjes met panna cotta in heet water en ontvorm de panna cotta’s op borden. Geef er de cranberry’s en sabayon bij. Werk af met de grué.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier