Chocolademousse met gepocheerde peer, pecannoten en karamelsaus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

De smaken van chocolade, peer, pecan en karamel blenden geweldig samen.

Voor 4 personen

3 el pecannoten

de partjes van 1 sinaasappel

Voor de chocolademousse:

5 dl goed koude room

6 eiwitten op kamertemperatuur

300 g donkere chocolade

Voor de peren:

4 middelgrote vaste peren (stoofperen, conférence)

2 flessen droge witte wijn

150 g suiker

specerijen naar keuze (kaneel, vanille, steranijs, kardemom, kruidnagel)

Voor de karamelsaus:

4 dl water

400 g suiker

klont boter

Bereiding

1. Chocolademousse: klop 3 dl van de room op. Zet koud. Klop de eiwitten stijf, zet eveneens koud. Smelt de chocolade met de resterende dl room au bain-marie. Roer langzaam maar goed door elkaar. Spatel er eerst de room en nadien het eiwit door tot een homogene massa. Zet meteen in de ijskast, laat zeker 2 uur opstijven.

2. Peren: schil ze maar laat er de stelen aan. Breng de wijn met de suiker en de specerijen aan de kook en doe er de peren bij. Zet het vuur lager en laat half afgedekt zeer zacht gaarkoken. Draai het vuur na ong. 35 min. uit, laat 15 tot 20 min. nagaren en afkoelen.

3. Karamelsaus: breng 2 dl water met de suiker aan de kook en laat karamelliseren. Haal van het vuur en blus met de overige 2 dl water en de boter. Voeg de pecannoten toe en laat afkoelen in de ijskast.

4. Schik een quenelle chocolademousse op de borden. Snijd de peren in partjes, schik rond de mousse. Lepel de saus erover en eromheen. Werk af met de sinaasappel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content