Chocoladefondant met tonkaboon en truffelhoningijs

  • Moeilijkheid

Chocoladefondant met tonkaboon en truffelhoningijs

Voor 6:

125 g pure chocolade (70%)

125 g boter

2 el single malt whisky

115 g suiker

2 tonkabonen

2 eieren

3 eierdooiers

25 g bloem

Roomijs:

3,5 dl room

1,5 dl melk

4 eierdooiers

150 g truffelhoning

Maak eerst het roomijs. Breng de room en melk aan de kook. Roer de eierdooiers los. Giet er de hete room op en laat op een laag vuur indikken. Zeef en roer er de honing onder. Zet koel weg en draai nadien tot ijs. Zet in de diepvries om verder op te stijven.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 6 vuurvaste potjes van 1,5 dl goed in met boter. Smelt de chocolade, boter en whisky. Maal de suiker en tonkabonen fijn in een koffiemolen. Klop de eieren, eierdooiers en tonkasuiker op tot een dikke massa. Spatel er de gesmolten chocolade en gezeefde bloem onder. Doe het beslag in de potjes en bak 10 min. Laat 1 min. rusten en draai uit. Serveer warm met het roomijs.

Tip: deze fondants kunt u ook vooraf maken en koelen of invriezen. Bak gekoelde fondants 12 min. en laat 1 min. rusten; bak diepgevroren fondants 14 min. en laat 2 min. rusten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content