Chocoladebrood
18-10-2012, 16:42
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:45
200 g desem
200 g desem
540 g bloem (T80/ volkorenbloem)
5 g bakkersgist
50 g cacaopoeder
10 g zout
150 g grof gehakte chocolade
Meng desem, bloem, gist, cacaopoeder en 400 g lauw water tot een gladde soepele massa. Voeg zout toe en kneed gedurende 10 min. Voeg de gehakte chocolade toe en kneed weer 5 min. Vorm een bol en laat deze 90 min. rijzen onder een vochtige doek. Sla het deeg met een klap neer en verdeel het in 3 porties.
Vorm rechthoekige broden en laat het deeg opnieuw rijzen tot de broden in volume verdubbeld zijn. Maak inkepingen met een scherp mes en bestrooi de broden met bloem.
Bak de broden in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 45 min. Laat afkoelen op een rooster.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier