Caponata met gebakken wijtingfilet en koriander
14-06-2012, 15:20
Bijgewerkt op: 29-08-2023, 21:02
Voor 4 personen
- 1 fijngehakte kleine ui
- olijfolie
- 1 grote aubergine (in dobbelstenen van 1 cm)
- 1 fijngesneden stengel bleekselderij
- 20 groene olijven
- 2 fijngehakte knoflooktenen
- 1,5 el kappers
- 4 dl passata
- 3 fijngesneden ansjovisfilets
- peper en zout
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el suiker
- 4 stuks wijtingfilet (120 g elk)
- boter
- verse koriander
Bereiding
- Stoof de ui aan in olie. Voeg de aubergine, selderij, groene olijven, knoflook en kappers toe en laat gedurende 5 min. meestoven. Blus met de passata, voeg de ansjovisfilets toe, kruid met peper, zout, witte wijnazijn en suiker en laat afgedekt gedurende 20 min. stoven op zeer zacht vuur.
- Bak de vis net gaar in boter. Kruid met peper en zout. Serveer met de caponata (aubergine-tomatensaus) en werk af met verse koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier